trešdiena, 2011. gada 23. novembris

Tikai 50 punkti

Ziniet, reizēm nav jēgas gari runāt. 22. novembris, FIBA Izaicinājuma kauss, "Besiktas" pret "Gottingen", 105:94, NBA zvaigzne Derons Vilijamss un viņa 50 punkti.
To ir grūti analizēt, tas vienkārši ir jāredz. Šajā spēlē Derons bija neapturams un viņš viennozīmīgi uz doto brīdi ir spilgtākā NBA zvaigzne Eiropas basketbolā. Varbūt ieilgušā lokauta dēļ parādīsies vēl kāds, bet "Besiktas" ir izvilkuši pilno lozi, jo pēc šīs spēles var spriest, ka Derons ir ieskrējies.

Vienīgais, kas man rada bažas, ir Eiropas basketbola specifika. Eiropā tomēr spēlē komandas basketbolu un tā ir savā ziņā veiksme, ka Vilijamss, uzņemoties visu spēi uz sevi, ar savu rezultatīvo sniegumu palīdzēja komandai gūt vienkārši vairāk punktus kā pretinieks, jo par labām darbībām aizsardzībā pie rezultāta 105:94 grūti runāt. Ar šādu spēli Eiropā ne vienmēr varēs uzvarēt. Neesmu redzējis visu maču, bet izskatās, ka Derons ir kurinājis tempu, lai labāk iejustos spēlē. Pareizi ir - ja nu NBA lokauts beidzas - būs vēl zaudējis skrien un met basketbola iemaņas. Uzskatu, ka skatītājiem tas ir tikai ieguvums, jo katru gadu ko tādu redzēt Eiropas basketbolā nav iespējams. Par šo spēli paldies NBA lokautam.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru