piektdiena, 2011. gada 12. augusts

Vai bīčistēm jāiet pensijā?

Šajā īpaši pelēcīgajā un rudenīgajā dienā pievērsīšos īsti vasarīgajam sporta veidam - pludmales volejbolam. Kamēr vīri cīnās par augstām vietām turnīros, tikmēr mūsu dāmas ne tuvu vairs nerāda to sneigumu kādu agrāk. Runa par Ingunu Minusu un Inesi Jursoni.

Došanās pensijā ir skaļš vārds, bet produktivitātes trūkums mūsu labākajam sieviešu duetam ir jūtams. Labākie gadi nu ir garām, kad Inguna ar Inesi uzvarēja Eiropas čempionātā (2009. gads) un 2008. gadā pretendēja uz vietu Pekinas olimpiskajās spēlēs. Tieši pasaules kausa posmos un "Grand Slam" nav izdevies izšaut jau sen, jo pēc 2008. gada labākais sasniegums ir 13. vieta un tas pats 2009. gadā. Eiropas līmenī vēl kādu laiku izdevās noturēties, bet kopumā jau divus gadus skats ir drūms un lejupslīde acīmredzama.

Tieši šajā sezonā uzvaru bijis ļoti maz. Daudzi mēģinājumi kvalificēties pasaules kausa posmiem un "Grand Slam" nav nesuši panākumus. Eiropā šogad 9. vieta un 17. vieta pašreiz notiekošajā Eiropas čempionātā. Tie tā kā būtu labākie panākumi. Vai nevajadzētu zust motivācijai?

Inguna Minusa jau ilgu laiku cīnās ar ceļgala traumu. Viņai jau 33 gadi un pēc dažām dienām būs 34. Pieredze liela, bet kalnus izskatās vairs nav iespējams gāzt. Tieši Ingunai es novēlu labāk sākt trenēt jaunākas meitenes, jo pludmales volejbols tagad ir topā - vismaz es tā domāju. Ar Inesi Jursoni ir savādāk. Vecums un traumas kaulus vēl nelauž, kas ļautu vēl uzspēlēt, bet vajag jaunu pārinieci. Personīgi nezinu, ko varētu piespēlēt, bet gan jau Latvijas pludmales volejbola virtuvē kas atrastos arī Inesei.

Kas Ingunai ar Inesi ir aiz muguras, kas varētu atkal celt sieviešu pludmales volejbolu? Vienīgais, ko es pēdējā laikā redzu, ir Anete Krastiņa un Jana Jaudzema, kuras nesenajā Eiropas U-23 čempionātā tika pie augstās 5. vietas. Abas sportistes 1990. gadā dzimušas, tātad viss vēl priekšā. Ja kārtīgi patrenēsies, tad jau, domājams, kaut kas sanāks.

Šī pludmales volejbola sezona vēl nav galā un redzēsim, kas notiks pēc tās. Domāju, ka Inguna Minusa sevi vairs nemānīs un tiešām beigs savu profesionālo karjeru, bet dzīvē nekas nav par 100% skaidrs, bet Inesei es vēl tiešām novēlu uzspēlēt labākajā līmenī un kaut ko vēl censties sasniegt.

Piedāvāju paskatīties Latvijas dueta pēdējo cīņu Klāgenfurtes "Grand Slam" turnīra kvalifikācijā, pret kvalifikācijas turnīra favorītēm, amerikānietēm, kas risinājās 2. augustā pirms Eiropas čempionāta.


1 komentārs:

  1. paldies par atklātību.es labprāt ietu pensijā, bet patreiz mūs ar Inesi neviens no Latvijas sieviešu pāriem nevar apspēlēt!!Bet kāpēc nav rezultātu starptautiskos turnīros - tad Jums ir jāpadzīvo mūsu vidē!! Un savā brīvajā laikā (tas gan ir ziemā) es domāju par nākamo paaudzi!!
    Inguna

    AtbildētDzēst