svētdiena, 2011. gada 13. novembris

Labs nāk ar gaidīšanu, bet vainīgs ir Daugaviņš

Labs tiešām nāk ar gaidīšanu, bet negarantēju, ka šis būs labs gabals, jo atrofēšanās pazīmes ir jūtamas. Jā, esmu atsācis rakstīt, bet sacerēties nevajag. Šorīt atkal iepriecināja hokejisti, bet visvainīgākais šoreiz ir Kaspars Daugaviņš - pašlaik vienīgais NHL spēlējošais latvietis.

NHL sezona iesākās pagalam nelāgi. No "Flyers" nometnes tika izstumts Bārtulis, kurš netika atpakaļ pat tad, kad reāli varēja, jo redz algu griesti komandai sasniegti. Tā pat vairs nekādiem kritērijiem neatbilda Ivanāns, tas kurš Raitis ar sasisto ķermeni. Cerības likām uz Arču Kuldu, bet arī šo Vinipegā neiemīlēja. Tik pat lielas iespējas sākt sezonu NHL kā Bārtulimi bija arī Kasparam Daugaviņam, kurš pirmssezonā bija labs "Senators". Tomēr arī viņš pēkšņi kļuva par nevērtīgākas raudzes "Senatoru", no Otavas pārceļoties uz Binghamtonu. Otavas komanda sezonu sāka švaki un savainojumus guva vairāki uzbrucēji. Ceļš uz NHL Daugaviņam bija vaļā.

Pēdējās divas sezonas Daugaviņš nopietni centās sisties uz NHL tieši caur AHL klubu Binghamtonas "Senators". 2009./2010. gada sezonā Kaspars AHL aizvadīja 72 spēles, kurās guva 21 vārtus un izdarīja 25 rezultatīvas piespēles. Pagājušajā sezonā viņš 73 spēlēs guva 19 vārtus un izdarīja 35 rezultatīvas piespēles. Tam komplektā nāca Kaldera kausa izcīņā gūtie 10 vārti un 10 rezultatīvas piespēles 23 spēlēs un pats kauss piedevām, jo tieši "Senators" triumfēja AHL čemionātā.

Patrenējies ar Rīgas "Dinamo" komandu Kaspars Daugaviņš atgriezās Amerikā, lai Otavas "Senators" sastāvā gatavoties jaunajai sezonai. Dažas labas pārbaudes spēles un cerība, ka noturēsies pasaules labākajā līgā - nekā. Vispirms neaizsargāto spēlētāju liste, bet pēc tam Binghamtonas "Senators". Mūsu hokejists gan nepadevās un labvēlīgie apstākļi deva iespēju atgriezties. AHL viņš šajā sezonā paspēja uzspēlēt vien 7 spēlēs, gūstot 4 vārtus un izdarot 2 rezultatīvas piespēles. Ar to bija gana, lai savainojumu nomocītā Otavas "Senators" komanda aizlienētos Daugaviņu, ieliekot viņu te trešajā, te arī otrajā maiņā. Latvijas hokeja līdzjutēji varēja palīksmot, jo uz NHL skatuves atkal kāpa latvietis.


Pirmās divas spēles pret Karolīnu un Floridu neredzēju, bet tad kā reizi bija agrā spēle starp "Senators" un "Rangers" Ņujorkā. Jau mača sākums bija aizraujošs, jo Daugaviņš izdarīja rezultatīvu piespēli. Pēcāk gan tā tika atskaitīta, jo kāds metiena brīdī bija to pielabojis, tā ka asistētāji bija citi. Nekas. Daugaviņš rādīja ļoti labu sniegumu - man patika un arī komanda beigu beigās izglābās no zaudējuma un uzvarēja. Dienu vēlāk Kaspars ieraidīja ripu "Maple Leafs" vārtos, kaut pats dievojās, ka nebija domājis gūt vārtus. Visiem zināms, ka vajag tik mest pa kasti, gan jau iekritīs... un iekrita - Daugaviņa pirmie vārti NHL. Neilgi pēc tam pārtrūka "Senators" uzvaru sērija, jo Daugaviņš lēnām atbrīvojās no gudrības zobiem. Diemžēl arī pēc viņa atgriešanās nekas nemainījās un pats Kaspars pat tika pie lietderības koeficenta -3. Par laimi neveiksmes beidzās aizvadītajā naktī, kad Kaspars ne vien nopelnīja lietderības koeficentu +2, bet arī izdarīja savu pirmo rezultatīvo piespēli NHL. Uzvara pret to pašu "Maple Leafs".

Tas nu mans rīta prieciņš bija, kas lika rakstīt šo blogu par mūsu vienīgo hokjeistu NHL. Tātad, Daugaviņš atzīts par vainīgu manis kūdīšanā uz bloga rakstīšanu - Malacis! Es tiešām ceru, ka Kasparu neviens neiedomāsies sūtīt atpakaļ un viņš izkaros savu vietu zem saules. Pašlaik izskatās, ka nevienam citam šosezon tāda iespēja netiks dota, bet kas zin - varbūt kādam paveicās. Visas dotības Daugaviņam ir un cīņasspara netrūkst. Parasti jau gribas kaut kam baigi piesieties un izteikt kādu skepsi, bet šoreiz nevajag. Jānoslēdz viss uz pozitīvas nots. Galvenais ir pareizā attieksme un stabilais sniegums.

P.S
EVOLŪCIJA! BAUDIET!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru